Posjete

Turistička sezona SP “Pećina Orlovača” počinje od utorka (15.4.2021. godine), uz poštivanje mjera održavanja distance i nošenja maske.   Zbog ograničenog broja turista na javnim mjestima potrebna je najava većih grupa. Od ove godine čekaju vas i dodatni sadržaji!

Pećinu je moguće posjetiti isključivo u pratnji stručnog vodiča. Turističke grupe broje do 15 posjetilaca sa jednim vodičem, a obilazak traje od 30 do 45 minuta. Za posjetu, pećina je otvorena, u periodu od 15. aprila do 15. oktobra svakim radnim danom i vikendom osim ponedeljka u stalnim terminima : 09.00, 12.00 i 15.00 časova. U zimskom periodu obilasci će biti organizovani uz obaveznu najavu najmanje dan ranije. Zbog zaštite faune pećine, u zimskom periodu, posjetioci se moraju strogo pridržavati pravila koja vodička služba odredi.

U hibernaciji životne funkcije gotovo da prestaju a telesna temperature pada na samo nekoliko stepeni iznad nule, čineći slepe miševe vrlo osetljivim na uznemiravanje, te se ova skloništa i hibernirajuće životinje nikako ne smeju uznemiravati i buditi iz zimskog sna! Slepi miševi svoja skloništa nalaze u pećinama, dupljama drveća ili pak u objektima napravljenim od strane čoveka (zgrade, kuće, mostovi, zamkovi, tvrđave).

Grupe koje se najavljuju moraju da broje više od 5 odraslih osoba.

Cijena ulaznica: Grupne posjete (učenici) – 2KM
Grupne posjete (ostali) – 3KM
Pojedinačne posjete – 4KM